Laptop Kopen Tips

Laptop Onderdelen

Niet alleen zijn de grote onderdelen zoals de processor en de harde schijf belangrijk, maar de kleinere onderdelen kunnen voor sommige een groot verschil maken in het gebruik van de laptop.

Video-uitgangen

Iemand die een laptop gebruikt als desktop vervanger kan kiezen om een extra scherm of zelfs twee schermen aan te sluiten op de laptop. Om een extern scherm aan te sluiten is er op elke laptop een VGA-aansluiting aanwezig. Deze kan je herkennen aan de blauwe kleur en de 15 pinnen als verbinding. Wie een HD scherm heeft op zijn laptop vindt vaak ook een HDMI aansluiting terug waardoor je een extern scherm kan aansluiten met een veel grotere kwaliteit.

Om een TV aan te sluiten op je laptop om een film af te spelen of een slideshow te tonen kan je gebruik maken van de TV-out of S-video aansluiting. De kwaliteit van deze verbinding is zeer variabel en iemand met een HDTV kan beter kiezen om ook hier te kiezen voor de HDMI-verbinding.

Wifi

Wifi is de draadloze verbinding van de laptop waarmee je kunt verbinden met het internet of een andere computer. Van Wifi zijn er veel verschillende versies beschikbaar voor zowel de laptop als het apparaat waarmee je verbindt en deze werken niet altijd goed samen. Een goede internet verbinding is belangrijk voor het gemakkelijk werken met de computer aangezien heel veel van ons computer gebruik via het internet gaat.

Tegenwoordig is de 'n' verbinding de meest recente tegenvoer de oudere 'a', 'b' en 'g' verbindingen. Deze verbindingen kunnen wel samen voorkomen. Dikke muren en metaal kunnen de snelheid en de sterkte van de verbinding storen.

USB

De laptops hebben allemaal enkele USB-poorten. Deze USB-poorten kan je gebruiken om een muis of laptop aan te sluiten, een externe harde schijf en meer. 3 USB-poorten is toch wel het minimum maar 4 poorten is vaker een gemak. De huidige versie van USB is 2.0 en deze is zeker snel genoeg voor de meeste apparaten maar de 3.0 versie is ook beschikbaar en deze is 10x sneller dan de huidige versie.

Bluetooth

Tegenwoordig worden ook veel randapparatuur verbonden via de draadloze bluetooth verbinding. Dit gaat dan om draadloze headsets, draadloze printers, muizen en toetsenborden. Deze draadloze verbinding is enkel geschikt voor apparatuur dat zich in de nabije omgeving bevindt.